kaja

SPREAD YOUR WINGS - FOLLOW YOUR HEART

sobota, januar 19

se vedno v Cuzcu

ja, se vedno se, spet vsi trije slovencki nahajamo v Cuzcu. Tole mesto, moram rect, je res fajn. Sicer Ok, je ful ful turistov ampak vredu, bmo potrpel.
No skratka, od zadnjega porocanja sicer ni bilo veliko turisticnih udejstvovanj (ce odstejem zanimiv muzej Inkov). Ze nekaj v Arequipi sem namrec staknila eno infekcijo na palcu desne roke, po dveh dneh, ko je palec postal ze kar malo otekel, sem se spravla k zdravniku. hehe... zanimiva izkusnja. Prva stvar, ki jo upazis na urgenci je, da vsak pacient s seboj pripelje se povprecno 4 druzinske clane, ki ga sevda pospremijo tudi v ordinacijo. In nic hudega, ce pridejo v ordinacijo se vsi druzinski clani zdravnika. To, da je v eni ordinaciji hkrati vec pacientov in zdravnikov nic posebnega, pritisk se meri kar v cakalnici (da slucajno ne bi kdo po nepotrebnem cakal), ko dobis svojega zdravnika, ti ta napise racun in recept za lekarno, gres na blagajno, placas zdravnika (5solov), v lekrani kupis kar potrebujes (jaz npr. en par kirurskih rokavic in eno 'klinco').. in potem gres nazaj v ordinacijo. Ok, stvar pri men ni bla resna, pac zdravnik mi je kar tam, na okenski polici zarezal v palec, da je ven baje stekel gnoj, nekak zelo improvizirano povil palec in to je to... medtem pa so v isti ordinaciji nekemu mozakarju brez kakrnsekoli lokalne anestezije sivali prste... auch... ze gledat in poslusat je blo grozno... svasta res... no u glavnm moj prst so postimal,zdej sm na antibiotikih, boli skorajda ne vec in to je to... pa brez skrbi, rs je blo zanimivo vidt princip dela na urgenci...
Sicer pa v Cuzcu trenutno invazija Argenitincev. majo pocitnice in celo mesto je njihovo. Odkrili smo tudi bar z argentinsko glasbo, salsa.. celo noc... in simpaticni argentinci, ki plesejo in plesejo... S Petro ze kujeva nacrte za naslednjo pot... Argentina :)
Tako sta zadnja dva dneva minila predvsem nekej med pohajanjem po ulicah Cuzca, posedanjem na Plazi in plesanjem salse...

Oznake:

5 Comments:

  • At 20/1/08 08:15, Blogger koka said…

    HEhE, si izkusila zadevo, ki si je sicer nihče ne želi :) No sej, glede na to, da ni nič hudega, je bilo fajn vidt kako funkcionira zdravstvo, a ne... To je ta prst, ki si si ga na Norveškem porezala?

    TUkaj nič novega, ampak saj veš, čakam novičko ;) Ti sporočim, ko bo...

    Uživajte v Cuzcu, saj se vam ne mudi ;)

     
  • At 20/1/08 09:27, Anonymous Anonimni said…

    Kaja ... sam v Argentino grem pa zraven! Ne vem sicer zakaj, sam tja si pa ful zelim. ;)In definitivno ne zaradi plesocih Argentincev. ;)

    Aja, drugac sem pa tudi jaz delezna malo 'eksotike'. Mamo na treningu enga fejst brazilca, k raztura brazilski ju jistu. Mmmmm ... Sam ga ne bi zamenjala za svojga Ivota!!! ;)

     
  • At 21/1/08 03:07, Blogger kaja said…

    ne koka, to je sosednji prst od enga ta porezanega..

     
  • At 7/2/08 00:12, Anonymous Anonimni said…

    ALO KAJA A VES DA

     
  • At 7/2/08 00:15, Anonymous Anonimni said…

    ALO KAJ A VES DA TI KR FEJST ZAVIDAM JEST SM PRED 10 DNEVI PRISEL S TAJSKE PA SPLOH NE VEM ZAKAJ 1 MESEC PA POL JE BLO PREMAL . TKO DA SE MAL NAMEST MENE UZIVAJ , BEREM DA JE TA J AMERIKA KR RAZBURLJIVA TKOA DA JE TREBA IT , JURE ZAMIDA

     

Objavite komentar

<< Home