kaja

SPREAD YOUR WINGS - FOLLOW YOUR HEART

sobota, januar 5

Lima-Paracas-Huachanito



Evo naju... zdej sva pa prav res na poti. najina izgubljena razaka sva dobila takoj naslednji vecer in seveda sva bila neizmerno vesela. Tako sva se ze vceraj zjutraj odpravila iz Lime proti jugu. Najprej sva zelela v Pisco na obali juzno od Lime, ampak mesto je 15.8. prizadel mocan potres, ki je med drugim unicil tudi kar nekaj turiticne infrastrukture (beri penzionov), tako da sva se odpeljala v Paracas. Tam nastaja na obrobju narodneg parka nekaksen turisticni rezort, ki je trenutno sicer malo popotresno v razsulu, pa tud sicer mi ne deluje kot kraj, kamor bi se ljudje zatekali po oddih. Na vseh koncih so namrec vidne razni industrijski obrati povezani s crpanjem nafte. da o tem, da je na polotoku, ki je nacionalni park plinska ploscad, niti ne izgubljam besed. Ampak ok, z Anzetom sva se tam ustavila predvsem zaradi otocja Islas Ballestas. Danes zjutraj so vse turiste, ki so jih nabrali po imvozecih in ustavljajocih avtobusih nabasali na enih 5 ladjic, nam nadeli florestencne resilne jopice in smo sli... S precej hitri colnom po morju mimo polotoka, kjer smo si ogledali risbo v skali, nato pa naprej do cilja. Islas Ballestas so znani kot ''Galapaski otoki za revne'', ampak ok, ker se isem cist odlocena, al bom sla na Galapagos al ne, sem se zaenkrat odlocila vsaj za tole manjso verzijo. No na otokih smo videli kolonije morskih levov, kormoranov, tjulnov, pelikanov in manjsih pingvinov. Zanimivo je bilo tako sao skalnato otocje s cermi, toliko bolj pa seveda ves zivalski svet na njih.
Popoldan pa sva se ze odpravila nekoliko dlje, naprej na jug. Poleg mesta Ica se nahaja oaza Huachanito (tako nekakao vsaj, mogoc se trenutno ne spomnm tocnega imena). Majhna oaza z jezerom (no ja, bolj mlako rjave vode) v sredini in nekaj prenocisci ob njem, bistvene pa so sipine. Sipine sipine sipine. Danes sem se zgolj povzpela na eno, da sem se malo razgledala, jutri pa se greva z Anzetom spuscat z bordi.... juhuhu... ce ze ne bom SNOWboardala letos, bom pa SANDboardala, mislm da bo se bolj zabavno enkrat za spremembo.
Sicer pa, tukaj je kar malo prevec vroce, predvsem zaradi sopare, tko da, trenutno se ne bi branila kaj zimskega mraza. Ljudje so prijazni, spanscina laufa, tako da ni panike. Jutri popoldan ali naslednji dan greva v Nazco... saj veste, une skrivnostne crte pogledat, da vidim ce se meni pojavi kak razlog, zakaj so jih naredili.
LP!

Oznake:

1 Comments:

  • At 17/1/08 16:32, Anonymous Anonimni said…

    upamo da uživaš..slikce so ful fajn..tukaj samo dežuje..novega nč..uživaj še naprej!!čaw*

     

Objavite komentar

<< Home