kaja

SPREAD YOUR WINGS - FOLLOW YOUR HEART

ponedeljek, januar 7

Huacachinto-Nazca

Evo mene, trenutno se vedno v Peruju. Zdi se mi, da vas kar malo razvajam s temle blogom in pogostostjo oglasanja, ampak upam da zdej ne boste pricakovali, da se vam bom vedno tako pogosto oglasala. V Peruju je internet v bistvu zelo poceni... 1sol na uro (0,40USD), poleg tega pa sva danes nekak brezdomca. V Nazci cakaca na nocni bus za Arequipo, in glede na to, da je trenutno ura 17.20, morava cakat se 5 ur pa se mal, tako da je tudi internet eden od nacinov kako se da korstno uporabit cas v mestu, ki razen tistega, kar sva ze videla, ne ponuja kaj dosti.
Pa da zacnem tam, kjer sem koncala:
Skratka, z Anzetom sva bila dve noci nastanjena v oazi Huacachinto in sva se poskusla tudi v sandbordingu. Priznat pa moram, da ga ni cez nam bolj poznan snowboarding. Mislm saj je zanimivo, pa verjetn bi blo velik bols ce bi mel prave borde, ampak na tistih cudnih dilah z nekimi improvoziranimi vezmi pac to ni to. Pa OK, sva poskusla, in saj, po eni strani se je zanimivo in veselo tako spuscat po pesku, ampak je pa tako dilo dokaj tezko obvladat, se poebej ce noge niso lih povsem fiksirane, tako da manj ko zavijas manjkrat pades. Ker tega nisem takoj ugotovila, me desna ritnica se danes boli... ampak baje bo to minilo :). No vecina turistov pa si je izbrala kar voznjo v leze in mislim, da so tako dobili tudi gratis porcijo puscavskega peska za vecerjo.
Danes pa sva v Nazci. Dopoldan sva poletela z majhnim letalom nad tistimi skrivnostnimi crtami, ki nihce prav tocno ne ve zakaj in kako so nastale... teorije so zelo razlicne, vse od velikega koledarja, pristanisc za bogove ali za nezemljane, ali pa morda zgolj neki znaki, namenjeni bogovom. Skratka, gre za dolge ravne crte v precej nenavadni pokrajini, izjemno suhi, razbrazdani s suhimi strugami, med njimi pa se pojavljajo tudi liki: opica, kolibri, astronavt in se kaj. Zanimivo, ni kaj, ampak priznam, da na koncu sem od vseh tistih pogledov in krozenjem z leve in desne nad vsakim likom posebej imela dvoboj z mojim zelodcem. No uspleo mi je vseeno zdrzat do konca, in bila kljub temu, da je bila voznja ful zanimiva, vesela tudi, ko se je letalo dotaknilo tal (in nisem bila edina v letalu).
Danes kot sem ze rekla, naju caka nocna voznja v Arequipo, baje eno izmed najlepsih perujskih mest, vec o tem pa drugic. In mgoce vam takrat prilozim ze tudi kaksno fotko... (pa ne me drzat za besedo)
No in ker mam ze ravno cas, vam lahko povem se kaksno zanimivo o Perujcih: v bistvu so zelo prijazni in so naju oba zelo presenetl z 'nevsiljivstjo'. Cene prenocisc so nekje okrog 5USD/os. v dvoposteljni sobi v pensioncku (hostli so bli zaenkrat zelo redko videni), meni (juha ali solata + glavna jed + pijaca) v lokalni restavraciji pa stane okrog 1,5-2USD. V kaksni mal bolj urejeni turisticni restavraciji pa se da za eno jed tudi 4xvec. Aja in brez skrbi, jeva dovolj, lacna nisva, nic nama ne manjka... pa imejte se tudi vi skrajno cudovito in zanimivo!!!!

Oznake:

1 Comments:

  • At 8/1/08 08:25, Anonymous Anonimni said…

    Še enkrat poskusim tole čudo spravit v pogon, potem bom pa priznala da pogrešam hči.
    Ona pa nič ne pomisli na domačo posteljo in ceno menija , verjetno zato ker ga je morala sama večkrat pripravljat.
    Uživajta naprej, pazita na želodčke in uporabita domače zdravilo.

     

Objavite komentar

<< Home