makiji
Danes smo delale makije. Urška, Kvina in jaz smo se po moji službi zbrale pri Kvini doma in se lotile dela. Maki, sicer japonska pogruntavščina, je v bistvu nekakšen zvitek iz alg, napolnjen s kuhanim rižem in zelenjavo, lososom ali čem podobnem, v originalu pa seveda sushijem.
Postopek dela: skuhaš riž in na 'palice' narežeš zelenjavo (me smo uporabile kumaro, papriko in bučko). Ko se riž ohladi, ga razporediš po listu alge, potreseš s sezamom, nanj daš zelenjavo in vse skupaj zviješ v rolco, ki jo nato narežeš na majhne koščke. Postrežeš s sojino omako in uživaš v božanskem okusu...


Na koncu smo s skupnimi močmi pojedli prav vse, več o 'maki party' pa si boste lahko kmalu (baje) preberali na Kvininem in Urškinem blogu.
Oznake: kulinarika
0 Comments:
Objavite komentar
<< Home